În luna august – nici o zi fără gândul la carte

iulie 31, 2013 at 1:49 pm 11 comentarii

coloana de cărți cu un ochi în plus acolo susLuna august este luna când marcăm două mari sărbători naționale care ne definesc ca neam – Ziua Independenței și Sărbătoarea Limba Noatră cea Română. Iar așa cum o sărbătoare nu este totală dacă nu-i însoțită și de carte, de trei ani încoace ultima zi a lunii august este și ziua deschiderii Festivalului Național al Cărții și Lecturii (FNCL). FNCL are menirea de a scoate în relief o dată în plus importanța cărții și a lecturii în dezvoltarea fiecărei persoane în parte și a țării în întregime și a apropia cartea de inima și mintea cititorului.

Instrumentele Web 2.0 (bloguri, rețele de socializare) oferă posibilități enorme de creare a conținuturilor online prin folosirea inteligenței și cunoștințelor colective. Pentru a explora din plin aceste posibilități, organizatorii FNCL și-au propus realiazarea proiectului În luna august – nici o zi fără gândul la carte. În fiecare zi a lunii august pe Blogul de biblioteconomie și știința informării, pagina FNCL https://clubbib2.wordpress.com/fncl/ și pe pagina de pe Facebook a FNCL https://www.facebook.com/pages/Festivalul-Na%C8%9Bional-al-C%C4%83r%C8%9Bii-%C8%99i-Lecturii/265084846839706 vor fi postate  texte (poezii, citate, gânduri, etc) despre carte, lectură, bibliotecă. Vă rugăm să vă implicați în realiarea acestui proiect și să trimiteți prin caseta de conversații de pe interfața blogului sau prin pagina FNCL de pe Facebook, prin poșta electronică  conținuturile pe care le aveți în format electronic sau link-urile de unde pot fi descărcate.

În septembrie textele vor fi grupate și incluse în culegerea online  Cine vrea să știe carte trece mai întâi prin cărți.

Textele postate, iar ulterior și culegerea de texte,  vor putea fi folosite de către bibliotecari și alte persoane interesate pe parcursul organizării FNCL, la organizarea diverselor  manifestări  pe parcursul anului, precum și la organizarea edițiilor viitoare a FNCL.

Începem realizarea proiectului cu texte și considerente aparținând poeților Iulian Filip și Vasile Romanciuc: https://clubbib2.wordpress.com/fncl/    V.O.

Entry filed under: carti, Festivalul Național al Cărții și Lecturii.

FOTO: Să citim în aer liber – unele dintre cele mai frumoase librării din natură 56 de romane au fost inscrise la Premiul literarAugustin Fratila – romanul anului 2012

11 comentarii Add your own

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te celorlalți 114 abonați.
View
iulie 2013
L M M J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031