Posibilităţi de grant

Program de schimburi profesionale destinate bibliotecarilor şi documentariştilor francofoni, ViceVersa

Asociaţia Internaţională a Bibliotecarilor şi Documentariştilor Francofoni (AIFBD)  anunţă lansarea oficială a programului de schimburi profesionale destinate bibliotecarilor şi documentariştilor francofoni, ViceVersa

Programul ViceVersa are ca scop crearea unui cadru şi a condiţiilor care să favorizeze schimburile profesionale între profesioniştii lumii francofone. În acest sens, propune instrumente online care să permită membrilor AIFBD să organizeze schimburi profesionale în funcţie de nevoile lor şi de cele ale angajatorului:

  • O bază de date care conţine înregistrări ale membrilor interesaţi de organizarea de schimburi profesionale
  • Un set de instrumente care furnizează informaţii detaliate cu privire la schimburile profesionale pentru a înţelege ce implică un astfel de proiect.
  • Template-uri şi exemple de standarde de comunicare cu angajatorii.

Informaţii suplimentare: http://aifbd.org/. http://librarianscorner.wordpress.com/2011/12/07/viceversa-un-programme-dechanges-professionnels-a-lintention-des-bibliothecaires-et-documentalistes-francophones/#comment-346

 

 

 

 

FONDUL AMBASADORILOR PENTRU CONSERVAREA CULTURALĂ: SOLICITARE DE PROIECTE PENTRU ANUL 2012

http://www.civic.md/index.php?option=com_content&task=view&id=15604&Itemid=200016&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+civic%2Fnou+%28CIVIC.MD+|+DailyAlert!%29

Granturi pentru conservare culturală

Apel Deschis Pentru Propuneri

Ambasada Regală a Norvegiei acreditată în Republica Moldova, rezidentă la Bucureşti, a lansat un nou apel pentru proiecte în cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova.

Autorităţi locale, naţionale şi internaţionale, organizaţii neguvernamentale din Republica Moldova sunt invitate să trimită ambasadei propuneri de proiecte spre finanţare, până la data de 9 septembrie 2011.  

Fondul este în valoare de 80.000 EUR anual. Principalele arii de cooperare sunt:

  • Democraţie şi drepturile omului
  • Justiţie şi afaceri interne
  • Egalitate între sexe şi lupta împotriva traficului de fiinţe umane
  • Educaţie, integrare şi integrare prin cultură

Mărimea unui grant variază între limitele a 1.000 şi 8.000 euro.

Pentru mai multe informaţii cu privire la acest fond şi regulile de scriere şi trimitere a unei aplicaţii, vă rugam să accesaţi următoarele documente: : Small Project Fund, Guidelines.

Vă informăm că limba de comunicare cu ambasada cu privire la Schema de Granturi Mici este engleza.

Ambasada Regală a Norvegiei a oferit sprijin financiar proiectelor de dezvoltare desfăşurate în Republica Moldova, în cadrul Schemei de Granturi Mici pentru Republica Moldova, începând cu anul 2002. În decursul ultimilor 9 ani, peste 100 de ONG-uri şi instituţii locale au implementat proiecte finanţate prin acest fond, contribuind astfel la promovarea democraţiei şi a statului de drept in Moldova.

Sursa:http://www2.norvegia.ro/Embassy/Norvegia-in-Moldova/Apel-Deschis-Pentru-Propuneri

O nouă competiţie în cadrul  Programului  de Granturi Mici pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice

Pe site-ul Ambasadei SUA http://romanian.moldova.usembassy.gov/pr011911.html poate fi accesat comunicatul de presă din 19 ianuarie 2011, privind noua competiţie în cadrul Programului de Granturi Mici pentru Susţinerea Iniţiativelor Democratice

Fondul ambasadorilor

Pe site-ul Ambasadei SUA la Chişinău (http://romanian.moldova.usembassy.gov/pr110510.html)

poate fi accesată informaţia despre „Fondul ambasadorilor pentru conservarea culturală – solicitare de proiecte pentru anul 2011”. Termen limită de depunere a dosarelor vineri, orele 17.30, 10 decembrie 2010.

Conferinţa Asociaţiei Bibliotecilor Specializate, SUA

Subdiviziunea Muzee, Arte, Umanistică a Asociaţiei Bibliotecilor Specializate, SUA oferă un Grant pentru participarea la cea de-a 102-a Conferinţă Anuală a Asociaţiei Bibliotecilor Specializate, care va avea loc în perioada 12-15 iunie 2011 în Philadelphia, Pennsylvania, USA. Grantul acoperă cheltuielile de călătorie şi cazare de până la 1500$ pentru un bibliotecar dintr-o ţară în curs de dezvoltare. Participanţii la concurs trebuie să pregătească o prezentare de aproximativ 10 minute. Termenul limită de aplicare pentru concurs este 31 decembrie, 2010. Pentru mai multe informaţii privind condiţiile de participare accesaţi:

http://units.sla.org/division/dmah/Travel%20Grant.htm

V.O.

Grantul Fundaţiei Knight

David Lee King mi-a trimis o informaţie, pe care a postat-o şi pe blogul sau, la 11 noiembrie. Este vorba de un grant oferit de Fundaţia Knight în valoare de până la 5 milioane dolari SUA annual pentru proiecte inovative axate pe utilizarea tehnologiilor in scopul de a trasforma modalităţile folosite de comunităţi pentru trimiterea, primirea şi utilizarea noutăţilor şi informaţiilor.

La concurs poate participa oricine din orice ţară a lumii.Termenul limită pentru cererile de finanţare este 1 decembrie. Pentru inceput este suficient de trimis o prezentare simplă a proiectului. Daca idea este interesantă, recenzenţii vor solicita descrierea completă a proiectului, mai tărziu. Plasez mai jos informaţia originală. Pentru detalii accesati link-urile indicate in informatie. Ce ziceţi de un proiect, privind utilizarea reţelelor de socializare în scopurile solicitate în condiţiile de participare la concurs?V.O.

“Someone from the Knight Foundation emailed me, and I thought it sounded relevant enough to pass on to you – here’s the gist of it:

If you have an innovative media technology idea, you might be able to get funding from the Knight News Challenge contest.

Run by the Knight Foundation, the grant competition awards up to $5 million annually for innovative projects that use digital technology to transform the way communities send, receive and make use of news and information.

More info can be found here: http://newschallenge.org. The site includes application information, as well as details about past winners.

This year’s application deadline is December 1. The News Challenge is looking for applications in four categories: mobile, authenticity, sustainability and community. All projects must make use of digital technology to distribute news in the public interest.

The contest is open to anyone in the world.

A simple description of the project is all you need to apply. Submit a brief pitch to http://newschallenge.org. If the reviewers like it, you’ll be asked to submit a full proposal later.

If you have questions you can a) reference the FAQ: http://www.newschallenge.org/frequently-asked-questions, or; b) check the archived chat transcript here: http://www.newschallenge.org/1026-live (another live chat will be held on November 18 at 1:30 EST).

You can follow Knight Foundation at http://twitter.com/knightfdn. The News Challenge Twitter hashtag is #knc”.

Granturi Mici pentru Sustinerea Initiativelor Democratice.

Ambasada Statelor Unite ale Americii

Programul de Granturi Mici pentru Sustinerea Initiativelor Democratice a fost iniţiat în anul 1994 si are drept scop sustinerea de catre ambasadele americane a dezvoltarii democraţiei în Europa Centrală şi de Est, Eurasia şi CSI. În Moldova, programul şi-a început activitatea în anul 1996.

Pentru informatii accesati blogul http://initiativedemocratice.wordpress.com/

Premiul Fundatiei Bill si Melinda Gates

Site-ul Fundatiei Bill si Melinda Gates:

http://www.gatesfoundation.org/atla/Pages/access-to-learning-award-overview.aspx

anunta competitia pentru Access to Learning Award.

Premiul este de 1 milion de dolari si se ofera bibliotecii, care a atis rezultate deosebite in promovarea informatiei on line.

La competitie pot participa biblioteci din afara Statelor Unite, care au creat noi modalitati de a oferi urmatoarele servicii:

  • Accesul gratuit al publicului la computere si Internet.
  • Instruirea publicului in vederea accesarii informatiei on line, care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii.
  • Instruirea personalului in vederea utilizatii tehnologiilor.
  • Servirea comunitatilor dezavantajate.

Termen limita de prezentare a dosarelor on line: 30 septembrie 2010.

Pentru mai multe informatii vizitati site-ul Fundatiei.

Programul Reagan-Fascell Democracy Fellowship

Programul Reagan-Fascell Democracy Fellowship, a anuntat primirea solicitarilor de participare la concurs pentru anii 2011-2012. Programul este destinat activistilor institutiilor democratice, profesionistilor, savantilor, jurnalistilor din intreaga lume si are menirea de a adanci intelegerea democratiei si a imbunatati abilitatile de promovare a schimbarilor democratice. Dedicat schimbului international, programul ofera participantilor un mediu adecvat pentru a reflecta asupra propriei experiente, a studia practicele de calitate, a efectua cercetari, a scrie, a cunoaste colegi din SUA, a dezvolta relatii profesionale in cadrul retelei globale a avocatilor democratiei.

Programul sprijina, in primul rand profesionistii si savantii din tarile in curs de dezvoltare si care aspira spre democratie; savantii de renume din tarile cu traditii democratice sunt , de asemenea eligibili de a aplica. Cunoasterea limbii engleze este necesara.

Termen limita: Luni, 1 noiembrie, 2010.

Pentru mai multe informatii: http://www.ned.org/fellowships/reagan-fascell-democracy-fellows-program. Forma on line de aplicare va putea fi accesata cu incepere de la 1 August , 2010 la http://fellowships.ned.org.

Un Blog interesant

Pentru informatii despre diverse Granturi, Premii, Conferinte, Training-uri, Activitati de voluntariat, Slujbe internationale urmariti Blogul http://Cambodiajobs.blogspot.com

Informatiile de felul acesta sunt foarte utile pentru utilizatorii bibliotecii. Salvati toate informatiile intr-un fisier la care sa aiba acces utilizatorii si recomandati-le sa se inregistreze pe Blog pentru a primi informatia direct. V.O.

Portalul UNESCO Biblioteci
Portalul UNESCO Biblioteci: http://www.unesco-ci.org/cgi-bin/portals/libraries ofera diverse informatii despre bibliotecile din intreaga lume, inclusiv oportunitati de Granturi, proiecte de cooperare, evenimente etc.

Program de cooperare in domeniul invatamantului superior

Ambasada Norvegiei de la Bucuresti a emis la 26 mai 2010 un comunicat de presa privind programul de cooperare in domeniul invatamantului superior intre Norvegia si urmatoarele tari: Armenia, Aserbajdsjan, Georgia, Bielarus, Kasakhstan, Kirgisistan, Moldova, Tadsjikistan, Turkmenistan, Ukraina and Usbekistan.
Potrivit comunicatului, programul este rezultatul unei intelegeri intre Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei si Centrul Norvegian pentru Cooperarea Internationala in domeniul Invatamantului Superior si va fi functional din anul 2010 pana la 1iulie 2015.
Bugetul anuntat este de 20 milioane NOK annual.Toate instititiile superioare de invatamant acreditate din Norvegia si tarile partenere pot participa la Program.Fondurile sunt destinate pentru a sustine diverse activitati, de diverse formate, marimi si durata. Sunt eligibile atat proiecte pe termen scurt cat si proiecte pe termen lung.
Pentru anul current vor fi alocate 15 milioane de NOK. Termenul limita de aplicare este 3 septembrie 2010. Pentru mai multe detalii:
http://www.siu.no/no/Programoversikt/Eurasia-Programme.
Formularul de cerere http://espresso.siu.no.

Granturi pentru biblioteci din tarile in curs de dezvoltare
Fundatia Elsevier anunta un Program de sustinere a bibliotecilor din tarile in curs de dezvoltare, in special a eforturilor acestora de imbunatatire a calitatii vietii cetatenilor. Vor fi oferite granturi pentru unu, doi sau trei ani in urmatoarele domenii: imbunatatirea infrastructurii; extinderea resurselor informationale prin digitizare ori prezervare; programe de instruire pentru personalul de biblioteca, studenti, cercetatori; parteneriate intre bibliotecile din tarile in curs de dezvoltare si institutii din tarile dezvoltate in vederea asistentei tehnice sau instruire.
Suma Granturilor este intre 5000-50000$ pentru Programele de un an si de 5000-50000$ annual pentru Programele de pana la trei ani. In anul 2010 for fi finantate proiecte in valoare de pana la 15000$. Formularul cererii de finantare online va fi disponibil in luna august pe site-ul Fundatiei: http://www.elsevierfoundation.org
Cererile de finantare vor fi receptionate in perioada 1august 15 septembrie. Castigatorii concursului vor fi anuntati in luna decembrie 2010. Pentru informatii suplimentare:
The Elsevier Foundation
foundation@elsevier.com
Telephone: +31 20 485 2025
+1 212-229-4970
Informatie preluata de pe site-ul http://www.elsevierfoundation.org. Succese! V.O.

Granturi pentru biblioteci şi bibliotecari

Blogul http://librarygrants.blogspot.com/ oferă informaţii despre diverse oportunităţi de a obţine granturi pentru biblioteci.

Informaţii similare pot fi accesate si pe site-urile:

http://www.technologygrantnews.com/grant-index-by-type/library-grants-funding.

http://www.scholastic.com/librarians/programs/grants.htm

Site/ul: http://www.un.org/depts/dhl/sflib/libmgnt/grants.htm oferă programe de granturi pentru bibliotecile şi bibliotecarii din ţările în curs de dezvoltare. V.O.

Fundaţia Culturală Germană prin proiectul “Library & Information International” oferă granturi pentru bibliotecari din străinătate, în scopul unor vizite profesionale. Beneficiarii sunt selecteţi în baza cererilor de finanţare expediate pe adresa “Library & Information International”. Granturile acoperă doar o parte din cheltuieli, ca regulă o alocaţie zilnică pentru cazare şi masă. Cheltuielile de drum sunt suportate de beneficiarul grantului. Durata sejurului este de 1-4 săptămâni. Beneficiarul grantului trebiue să scrie un raport despre experienţa acumulată pe parcursul vizitei care este publicat pe pagina WEB a Fundaţiei.
Pentru informaţii suplimentare : http://www.goethe.de/wis/bib/prj/bii/enindex.htm

6 comentarii Add your own

  • 1. Blog BNRM «  |  mai 6, 2010 la 2:43 pm

    […] Foarte utilă pagina de Posibilități de grant. […]

    Răspunde
  • 2. Ludmila Ouş  |  mai 27, 2010 la 7:52 am

    Colegiul de redacţie al revistei „Biblio-info” vă invită să participaţi cu publicaţiile Dstre la editarea revistei de specialitate a Bibliotecii Municipale „Eugeniu Coşeriu” Bălţi. Vă rugăm să vă expediaţi materialele la adresa electronică bibliobalti@gmail.com

    Răspunde
    • 3. cdbclub  |  mai 30, 2010 la 4:30 am

      Ludmila, puteti selecta pentru revista oricare din informatiile de pe Blog. Va vom prezenta si o serie de articole din care sa puteti alege cele mai indicate pentru a fi publicate la Balti, la discretia Dra. V.O.

      Răspunde
  • 4. Biblioteca Publica „Mihai Sadoveau”, Soroca  |  iunie 30, 2010 la 2:44 pm

    Biblioteca selectează materiale despre persoane remarcabile originare din orașul și raionul Soroca. Dacă dispuneți de așa informații, vă rugăm, să ne contactați. Mulțumim anticipat.

    Răspunde
  • […] Posibilităţi de grant […]

    Răspunde
  • 6. Maia Taraban  |  septembrie 20, 2011 la 7:30 pm

    Vă mulţumim mult, stimate doamne, pentru posibilitatea de a plasa informaţii de la activităţile bibliotecilor publice de la periferie. Ne-aţi deschis fereastra spre lumea bibliotecară din ţară. Suntem recunoscătoare pentru efortul Dvoastră. Colectivul BPO Ocniţa.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed