# CitimÎmpreunăMoldova

ianuarie 31, 2018 at 11:49 am Lasă un comentariu

Printr-un mesaj-apel, din 11 ianuarie 2018(poate fi accesat pe:https://www.slideshare.net/secret/bp5s7eYOBGUZuv ), Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) lansa  inițiativa aderării bibliotecilor la campania WorlLit  –  Ziua  Internaționale a Cititului Împreună. În ultimele zile mai multe informații în ajutorul  organizării campaniei au fost publicate pe: https://clubbib2.wordpress.com/; https://www.facebook.com/osoianu.vera; https://www.slideshare.net/secret/bp5s7eYOBGUZuv

Ulterior, mai multe biblioteci au preluat inițiativa și sperăm, că prin activitățile care vor avea loc la 1 februarie, când în acest an are loc Ziua Internațională a Cititului Împreună, să punem începutul unei noi tradiții, unei activități de profund  consens cu activitatea principală a bibliotecii – promovarea lecturii ca bază pentru cunoaștere, cultură și dezvoltare.

Deci, Colegi Dumneavoastră,  la 1 februarie citim împreună! În școli, grădinițe, colegii, universități, locuri de muncă și odihnă, etc.

Să vedem cum acced bibliotecile noastre în această campanie internațională și cum se implică bibliotecile din alte spații geografice. Poate mai prindeți vreo idee. Încă nu este tărziu! Facebook-ul ne spune că:

De Ziua Internațională a Cititului Împreună:

Biblioteca Națională a Republicii Moldova 1 februarie 2018, ora 12.00 organizează un FLASH-MOB și lecturi împreună cu scriitorul Iulian Filip.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”  invită copiii, părinții, toți doritorii  să descopere împreună plăcerea lecturii cu voce tare, pentru că:
Cititul cu voce tare are beneficii majore, mai ales pentru copii, stimulând atenția, imaginația și bucuria lecturii.

Biblioteca Publica „Mihai Eminescu” Rezina. Echipa #BPRMihaiEminescu a hotărât să citească împreună cu cât mai mulți copii cărți frumoase în moduri atractive convinsă fiind că “atunci când citim împreună cu copiii, schimbăm lumea”!

La Biblioteca Judeţeană Vrancea dar și alte biblioteci publice locale va avea loc un maraton de lectură. „Ne dorim să citim împreună cu cât mai mulți copii, tineri și adulți, să lecturăm cărți frumoase, în moduri atractive, pentru că atunci când facem acest lucru, când citim împreună, schimbăm lumea.
Împreună vom adăuga valoare poveștilor lecturate, prin interpretare și rostire, creând momente memorabile pentru toți cei care vor fi prezenți”.
PROGRAMUL EVENIMENTELOR DE LECTURĂ poate fi consultat aici: http://www.bjvrancea.ro/ziua-internationala-cititului-impr…/

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj organizează o serie de activități de lectură, pentru toate vârstele, nu doar pentru adulți. Programul activităților poate  fi consultat pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro

Germania (cu experiență grea în spate)

…de la parterul bursei din Frankfurt până la sala de concerte a Hamburgului Elbphilharmonie – sute de mii de germani citesc cu voce tare sau ascultă lecturile copiilor – toate în scopul  dezvoltării unei pasiuni pentru lectură de-a lungul vieții.

Povestiri  pot fi ascultate nu numai în școli și grădinițe, ci și în Muzeul German de Fotbal din Dortmund, bursa din Frankfurt, sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg, etc.

Printre  participanți se numără și  politicieni proeminenți. Politicienii regionali și locali  se manifestă la fel de abili să citească povestiri ca și discursuri parlamentare.

ZICI 2018  Moldova este un evenimentul susținut la nivel național de #BibliotecaNaționalăaRepubliciiMoldova, asigurând astfel organizarea unui eveniment de lectură  în (toate!?) bibliotecile. Instituțiile partenere sunt invitate să contribuie la organizarea unor evenimente memorabile de lectură.#CitimÎmpreunăMoldova!

Urmăriți pentru informații:

https://clubbib2.wordpress.com/

https://www.facebook.com/osoianu.vera

https://www.slideshare.net/secret/bp5s7eYOBGUZuv

Reclame

Entry filed under: lectura, Uncategorized.

Moldova, să citim împreună cu comunitatea internațională la 1 februarie și în fiecare zi! De Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) ne implicăm cu tot ce avem mai bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 92 de urmăritori

View
ianuarie 2018
L M M J V S D
« nov.   feb. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

%d blogeri au apreciat asta: