Hillary Clinton la tribuna Conferinței Asociației Bibliotecilor Americane (ALA)

Iunie 28, 2017 at 7:37 am Lasă un comentariu

<> on June 27, 2017 in Chicago, Illinois.

CHICAGO, IL – JUNE 27: Former Secretary of State Hillary Clinton speaks to guests at the American Library Association’s (ALA) annual conference on June 27, 2017 in Chicago, Illinois. Her speech was sponsored by Simon & Schuster, the publisher of her illustrated children’s book due out in September. (Photo by Scott Olson/Getty Images)

Am ascultat mesajul fostulul  Secretar de Stat al SUA Hillary Clinton https://www.youtube.com/watch?v=2bDQIP45OuY&feature=youtu.be  adresat bibliotecarilor americani prin reprezentanții lor-participanții  Conferinței ALA și m-am bucurat sincer pentru colegii noștri care prin cuvintele unei persoane, ce vede lucrurile de la o mai mare înălțime  au primit gratitudinea pe care o merită din plin. Un mesaj omagiu pentru bibliotecă, bibliotecari, lectură și carte. Cuvântul carte a dominat discursul fostei Primei Doamne a SUA, iar mesajul  principal este că cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă bibliotecarii este să pună cartea potrivită în mâinile potrivite. Referindu-se la lectură fosta  Primă Doamnă a SUA a menționat că lectura nu este doar  un lucru frumos de făcut. Lectura este despre cum ajutăm copiii noștri, cum le oferim  cel mai bun început posibil în viață.

Găsim în mesajul Dnei Clinton și ideea că  munca prestată de bibliotecari este importantă pentru o societate deschisă, inclusivă și diversă, că biblioteca și democrația merg mână în mână, că bibliotecarii joacă un rol crucial în  comunitățile de pe întreg teritoriul țării, că nimic nu este mai important într-o societate liberă decât libertatea de a citi, de a învăța…

Hillary Clinton a mulțumit bibliotecarilor pentru tot ceia ce fac. Cred că și bibliotecarii ar trebui să-i fie recunoscători pentru că a văzut în noi ceia ce mulți, foarte mulți nu  văd sau se fac că nu văd.

http://www.huffingtonpost.com/entry/hillary-clinton-reading_us_5952728be4b0da2c731eb29c?ncid=inblnkushpmg00000009

Anunțuri

Entry filed under: biblioteci, Uncategorized.

Bibliotecari cu ochii în stele Festivalul Național al Cărții și Lecturii la cea de-a YII-a ediție sau Lectura ca bază pentru cunoaștere, știință și cultură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 88 de urmăritori

View
Iunie 2017
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

%d blogeri au apreciat asta: