Omagiu „Cititorului-şef”

Ianuarie 13, 2017 at 7:18 am Lasă un comentariu

587646fc1200002d00ad6f4b

Library Journal diseminează astăzi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/libraryjournalmagazine/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf un omagiu preşedintelui care săptămâna viitoare va părăsi Casa Albă „Pentru opt ani glorioşi Preşedintele nostru a fost un mare iubitor de cărţi/For Eight Glorious Years, Our President Was A Bookworm”  publicat pe: http://www.huffingtonpost.com/entry/obama-bookworm-president_us_587645d8e4b092a6cae42092?ncid=engmodushpmg00000003

Library Journal menţionează că Preşedintele iubitor de carte „ne va lipsi mult”.

Adevărat! Va lipsi la foarte multă lume.  Lui  Barack Obama bibliotecarii datorează frumoasa apreciere „Gardieni ai adevărului şi ai cunoaşterii, bibliotecarilor trebuie să le mulţumim pentru rolul lor de apărători ai dreptului la intimitate, la instruire, la gândire independentă, şi, mai presus de orice, la lectură”.

Şi noi l-am citat destul de des. Mai ales  articolul „Semnificaţia cuvantului” https://clubbib2.wordpress.com/avocatul-bibliotecii-2   publicat în American Libraries, în august 2005 care  este o adaptare a discursului Preşedintelui Barack Obama la deschiderea sesiunii generale a Conferinţei Anuale ALA, din Chicago, iunie, 2005, unde, pe atunci senatorul de Illinois, Barack Obama a fost invitat în calitate de keynote speacher.Discursul a fost ascultat cu mare interes si audienţa a răsplătit mesajul transmis,   ovaţionând în picioare vreme  îndelungată. După stabilirea lui Barack Obama în Casa Albă, discursul a revenit în actualitate. Articolul poate fi accesat pe site-ul revistei American Libraries  www.ala.org.

La fel de citat este şi mesajul Preşedintelui Obama pentru participantii Conferinţei IFLA 2016: “De vreme ce v-ați adunat împreună  de pe întreg globul și din Statele Unite în jurul importanței biblioteconomiei  și serviciilor de informare este plăcerea mea să vă exprim cea  mai călduroasă considerațiune.

Cunoștințele noastre colective, născute din secole de muncă și  cercetare, dar mai interconectate și accesibile astăzi decât oricând  înainte – reprezintă  fundamentul progresului economic, cultural și social realizat de generații ale popoarelor noastre. Acest eveniment ne amintește de datoria noastră, de comunitate internațională, de  a modela un viitor în care toți oamenii pot avea acces deplin și  liber și pot contribui la o mare și veridică banca a informațiilor acumulate pe care să le împărtășim cetățenilor  lumii. Atâta vreme cât ne străduim să protejăm și să extindem acest acces –  de la abordarea barierelor de cenzură și de suprimare la lupta împotriva forțelor de excluziune –  putem făuri un viitor în care fiecare persoană este mai liberă și în care toate societățile noastre sunt mai vibrante și au mai multe posibilități. Cele mai bune urări pentru un timp minunat în Columbus și un eveniment remarcabil”.

https://clubbib2.wordpress.com/2016/08/15/mesajul-presedintelui-barack-obama-pentru-participantii-conferintei-iflamessage-from-us-president-barack-obama/

Să sperăm că citate frumoase vor mai urma pentru că un Preşedinte de Stat rămâne mereu la prezent. Iar în activitatea de advocacy pro bibliotecă avem nevoie de nume care au modelat istoria.

Reclame

Entry filed under: advocacy, lectura, Uncategorized.

Simpozionul Anul Bibliologic 2016 Bibliotecile și alfabetizarea: Utilizarea bibliotecilor pentru a sprijini eforturile naționale de alfabetizare”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
Ianuarie 2017
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

%d blogeri au apreciat asta: