Centrul de Statistică, Cercetare și Dezvoltare: ecouri de la inaugurare

octombrie 7, 2015 at 8:24 am Lasă un comentariu

10906459_690696244364010_4786697818381301576_n12109255_1716391311917677_6786349119976163504_nInaugurarea Centrului de Statistică, Cercetare și Dezvoltare din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, în prezența partenerilor principali, Ministerul Culturii și Programul Național Novateca, a adunat împreună bibliotecari din diverse rețele de biblioteci și in special din bibliotecile publice pentru care și BNRM și Programul Național Novateca au un angajament aparte. Prezența Dnei Ministru al Culturii, Dna Monica Babuc și cea a Dlui Evan Tracz, directorul Programului Național Novareca insuflă încredere că ambele instituții se vor implica și la următoarele etape de realizare a proiectului, care prevăd modernizarea activității bibliotecilor și implimentarea sistemului on-line de colectare raportare a datelor statistice.
Mulțumim tuturor pentru că ne-au onorat cu prezența, demonstrând valoarea și importanța proiectului. Tot greul realizării proiectului abea începe, dar așa cum ziua bună se cunoaște de dimineață, sperăm că rezultatele vor fi pe potriva inaugurării.
Dacă invocăm ecourile de după inaugurarea CSCD, nota suprema vine de la Dna Lidia Kulikovski, iar așa cum ea nu aruncă cuvinte in vant aprecierea expusă pe FB ne bucură și onorează în egală măsură “A fost un eveniment exceptional ca organizare, ca desfasurare, ca prezenta si ca semnificatie! Biblioteca Nationala, Jos palaria! Sa-l folositi cu competenta in beneficiul sistemului national de biblioteci. A-ti demonstrat astazi competenta, spirit de ehipa, inventivitate. Cu multa bucurie va felicit Elena Pintilei, Osoianu Vera, Vasilica Victoria, Ecaterina Dmitric, Victoria Popa, Muntean Aliona, Irina Cozlov-Cucer si tuturor celor prezenti la festivitate!”
Este o apreciere foarte generoasă. Sigur, reusita o împărțim egal cu echipa Novateca, dar la o asemenea apreciere este loc pentru toți.
O apreciere la fel de generoasă vine de la Dna Galina Davâdic, directorul BPR Rezina:
“Astăzi, impreună cu colegele mele din alte raioane, am participat la o sărbătoare frumoasă și importantă pentru toți bibliotecarii din bibliotecile publice din țară: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Culturii și organizația IREX Moldova/programul Novateca au inaugurat Centrul de Statistică, Cercetare și Dezvoltare.
La festivitatea de inaugurare oaspete de onoare a fost dna Monica Babuc, ministrul Culturii Republicii Moldova, care a vorbit celor prezenți despre importanța modernizării bibliotecilor publice și serviciilor lor. Cu multă căldură și chiar duioșie a vorbit despre bibliotecari, despre problemele domeniului -salarii, condiții de lucru etc dar și despre visul Domniei sale de a vedea bibliotecile din țară asemeni acestui centru ce și-a deschis larg ușile pentru noi – spațios, cald, luminos, dotat cu tehnologii moderne și nu un spațiu „3×7” cum sunt multe…
Mă simt fericită, împlinită (parțial, mai avem multe de realizat…) și mîndră că am fost printre norocoșii selectați pentru elaborarea Strategiei acestui Centru, care este o parte componentă a unui amplu proces de modernizare a activității Bibliotecii Naționale și care urmărește digitalizarea procesului de colectare și raportare a datelor statistice transmise de către bibliotecile publice din Republica Moldova. În curînd, Formularele 6-c pe suport de hîrtie vor dispărea pentru totdeauna!
Într-un ceas bun!”
Într-un ceas bun! dorim și noi Centrului de Statistică, Cercetare și Dezvoltare, partenerilor, echipei, bibliotecarilor care vor beneficia de acest proiect, tuturor oficialităților și colegilor care ne-au fost alături la acest eveniment.
Gratitudine și respect.

Reclame

Entry filed under: statistici.

Inaugurarea Centrului de Statistică, Cercetare și Dezvoltare A fost semnat un memorandum de înțelegere în domeniul modernizării bibliotecilor publice pentru copii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 90 de urmăritori

View
octombrie 2015
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat asta: