“Lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte”

Ianuarie 6, 2015 at 8:25 am Lasă un comentariu

“Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, a anunţat că provocarea sa pentru 2015 este să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni, prin acest demers fiind interesat mai ales să înveţe lucruri noi despre diferite culturi, credinţe, istorii şi tehnologii”.
„Sunt încântat de provocarea mea în domeniul lecturii. Consider că lectura este o activitate intelectuală care te împlineşte. Cărţile îţi permit să explorezi pe deplin un subiect şi să te afunzi mult mai profund în acesta decât ce îţi poate oferi cea mai mare parte a media în prezent”. Mark Zuckerberg.
http://independent.md/fondatorul-facebook-isi-propune-ca-2015-sa-citeasca-o-carte-la-fiecare-2-saptamani/#.VKuUi8lqOvF
Mark Zuckerberg se numără printre marile personalități din domeniul TI care înțeleg rostul și locul lecturii în denenirea unei persoane.
“Majoritatea managerilor giganților TI limitează timpul în care copii lor stau în fața ecranelor, indiferent dacă este vorba de computer, smartfon, tabletă, etc. Stive Jobs, gigantul IT de numele căruia este legată crearea mai multor gadgeturi și realizări în TI, limita copiilor săi timpul când se puteau folosi de iPad sai iPhone. În familia lui Jobs exista interdicția de a folosi gadgeturile în timpul nopții sau în zilele de odihnă.
Este cert ca omul care a muncit atâta la dezvoltarea TI să cunoască mai mult despre nocivitatea lor decât alții. Stive Jobs înlocuia în relațiile cu copiii săi gadgeturile cu discuții despre cărți, istorie, etc. Ca rezultat, copiii să nu au devenit dependenți de internet.
Cris Anderson, fostul redactor Wired, și actualul director 3D Robotics, a limitat și el timpul în care cei cinci copii ai săi pot folosi gadeturile. El chiar le-a programat ca acestea să nu poate fi folosite mai mult de câteva ore, argumentînd această decizie prin faptul că știe mai bine care sunt efectele negative ale utilizării exagerate a Internetului și nu vrea ca membrii familiei sale să se confrunte cu problemele prin care a trecul personal. Anderson subînțelege prin pericolele internetului conținuturile irelevante și posibilitatea ca minorii să devină dependenți de internet, cum au devenit mulți maturi.
Alex Constantinopoli, directoarea OutCast Agency, spune că fiul ei de cinci ani nu folosește gadgeturile în zilele lucrătoare, iar celalți doi copii de 10 și 13 ani le pot folosi în casă nu mai mult de 30 minute pe zi . Evan Wiliams, fondatorul Blogger и Twitter, susține că cei doi fii ai săi tot au restricții. În casa lor sunt sute de cărți în format tradițional și copiii pot citi cât vor în schimb tabletele sau smartfoanele pot fi utilizate nu mai mult de o oră în zi.
Cercetările demonstrează că minorii de până la 10 ani sunt foarte sensibili la noile tehnologii și pot deveni dependenți de ele. Stiv Jobs avea dreptate: cercetătorii vorbesc despre faptul că copiii nu trebuie să folosească tabletele mai mult de jumătate de oră în zi, iar smartfoanele mai mult de două ore. Elevii între 10-14 ani le pot folosi mai mult, dar numai pentru pregătirea lecțiilor pentru acasă. Limitarea utilizării TI devine o modă în casele americanilor. Unii părinți interzic copiilor să folosească rețelele sociale. Așa pot să nu se îngrijoreze de fapul ce plasează copiii în rețea, pentru că ceia ce postează copiii fiind pot să prezinte neplăceri atunci când devin maturi. Cazul judecătoarei în bikini de pe FB este foarte elocvent în acest sens.
Învățații consideră că vârsta la care restricțiile pot fi anulate este cea de 14 ani. Dic Costolo permite copiilor săi să folosească gageturile numai în sufragerie și interzice folosirea acestora în dormitor.”
Biblioteca publică 2015: politici, orientări strategice, tendințe http://www.slideshare.net/cdbclub/comunicare-codibip-2014-autosaved-41755367?related=1

Anunțuri

Entry filed under: lectura, tehnologii de informare si comunicare.

Fondatorul Facebook își propune ca în 2015 să citească o carte la fiecare 2 săptămâni Programul suitei de manifestări dedicate lui Mihai Eminescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 88 de urmăritori

View
Ianuarie 2015
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat asta: