Portalul pentru promovarea lecturii

Mai 17, 2014 at 5:11 am 1 comentariu

12369053-STANDARD11802329-STANDARD

http://www.goethe.de/ins/gr/lp/prj/lef/roindex.htm

Despre proiect

Ştiaţi că în ultimii ani bucuria lecturii în rândul copiiilor din întreaga lume s-a diminuat considerabil? Şi că părinţii le citesc rareori copiiilor lor din cărţi, tocmai la vârsta la care acest lucru e important? Oare pe vremuri existau șoareci de bibliotecă care astăzi au dispărut? Și totuși, cititul cu voce tare și lectura individuală sunt atât de importante, deoarece competențele de lectură și cunoștințele dobândite contribuie în mod considerabil la lărgirea orizontului și îmbunătățirea accesului la învățătură.

Citim din plăcere sau pentru a ne îmbogăți cunoștințele. Dar lectura înseamnă mult mai mult decât o simplă exersare a aptitudinilor de citire. Ea antrenează însușirea unui conținut, privitul unor imagini și ascultarea vorbirii, permițând astfel participarea la viața socială.

Prin intermediul acestei platforme, institutele Goethe din Europa de Sud-Est vor să descrie pe de-o parte situația promovării lecturii în diferitele țări, iar pe de alta să stimuleze schimbul de experiență între state.

Institutele Goethe din Europa de Sud-Est au organizat în ultimii ani, împreună cu partenerii locali, numeroase evenimente și programe pentru promovarea lecturii. Dorim să le oferim partenerilor noștri ocazia de a prezenta pe această pagină de internet cele mai reușite activități de promovare a lecturii și de a împărtăși colegilor din experiența lor.

Să trezim entuziasmul pentru citit al copiiilor și tinerilor, dar și al adulților – acesta este obiectivul nostru principal!

 

 

Entry filed under: lectura.

O carte veche de 1.000 de ani, păstrată la Budapesta, răstoarnă toate teoriile istorice despre cultura strămoşilor noştri Topul scriitorilor milionari din lume. Lecturile clasice nu se mai regăsesc în preferinţele generaţiei tinere

1 comentariu Add your own

  • 1. Galina Davadic  |  Mai 19, 2014 la 4:23 pm

    Foarte benefic! Eu am vizitat Institutul Goethe, filiala din Bratislava, 2002, cistigind un proiect de la Fundatia SOROS – Moldova, impreuna cu Elena Vulpe de la „Onisifor Ghibu” si Constantin Bostan de la Piatra Neamt. Faceau lucruri minunate inca pe atunci. Am si acuma un set de materiale de la ei, de care m-am condus de multe ori.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 88 de urmăritori

View
Mai 2014
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat asta: