Bibliotecile din Coreea de Sud îşi extind serviciile//In Gyeonggi, new libraries aren’t just about books

aprilie 4, 2014 at 8:43 am Lasă un comentariu

http://koreajoongangdaily.joins.com/news/article/article.aspx?aid=2987100 Articolul este despre bibliotecile din Coreea de Sud şi diversificarea serviciilor pentru a corespunde stilului modern de viaţă. Ca şi anterior, scopul principal al bibliotecilor este încurajarea “culturii lecturii”. Dar aşa cum lectura pierde din interesul public, în schema serviciilor sunt incluse şi alte opţiuni culturale, care însă nu exclud în totalitate cartea şi lectura. Bibliotecile oferă un şir tot mai larg de opţiuni culturale şi educaţionale, încuragează oamenii să citească cărţi şi să practice şi alte activităţi culturale. În acest sens, bibliotecile trebuie să ofere măcar un serviciu care nu se centrează neapărat pe lectură şi împrumut. Un pianist renumit prezintă, de exemplu, un adevărat concert gratuit în incinta bibliotecii. Copiii pot citi cărţi, dar şi împrumuta jucării. Mai multe biblioteci sunt echipate cu centre pentru educaţie şi explorarea lumii aventurilor. Bibliotecile crează observatorii echipate cu telescoape şi alte instrumente. Oamenii se adună împreună să privească stelele, să studieze constelaţii, să citească şi să discute despre diverse fenomene ce au legătură cu astronomia.

Este cunoscut faptul că cititorii-copiii se plictisesc repede dacă se ocupă numai de lectură. Pentru a evita aceasta lectura este conjugată cu diverse alte activităţi.

Bibliotecile noi amenajează, de rând cu spaţiile pentru lectură, spaţii pentru prezentări teatralizate, observatorii, centre de împrumut a jucăriilor.

În afară de serviciile tradiţionale, bibliotecile odoptă şi servicii specializate, servicii moderne în bază de tehnologii care au menirea să trezeasă interesul utilizatorului. V.O.10167973_582149151892249_1071378313_n

Reclame

Entry filed under: biblioteca modernă, servicii pentru utilizatori.

Mircea Regneală la Clubul Biblioteconomiştilor Older Adults and Technology Use

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
aprilie 2014
L M M J V S D
« mart.   mai »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

%d blogeri au apreciat asta: