Internetul şi intimitatea

Martie 12, 2014 at 6:53 am Lasă un comentariu

KingExistă părerea tot mai des vehiculată că internetul ucide intimitatea. Dar noi mai cunoaştem şi faptul că în internet nimic nu apare din ceia ce nu plasăm acolo. Excepţie sunt cazurile de rea voinţă când cineva plasează in internet  informaţii sau imagini cu destinaţie concretă de a face rău.

Într-o postare de ieri http://www.davidleeking.com/2014/03/11/is-privacy-really-dead/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+davidleeking+%28David+Lee+King%29#.Ux_7gFHL_GI de pe blogul său David Lee King, un mare cunoscător al relaţiilor dintre Internet, instituţii, indivizi etc se întreabă dacă intimitatea a murit cu adevărat? Este un lucru la care trebuie să ne gândim cu toţii foarte serios. Fiecare poate controla ceia ce plasează în spaţiul virtual. Oamenii înţelepţi pasează doar informaţii care nu le  pot afecta prea brutal intimitatea. Trebuie să existe o limită până unde informaţiile cu character strict personal pot fi distribuite în reţea. Pentru că odată plasate acolo este greu să le ştergi sau să le întorci înapoi. Lucrul acesta e valabil mai ales în cazul copiilor şi acest segment al utilizatorilor trebuie să fie grija noastră permanentă, atât la nivel de bibliotecă, cât şi la nivel de instituţii adiacente, părinţi, învăţători etc.

Cazul doamnei procuror  Elena Negară este de mare învăţătură în acest sens. Este înţelepciunea în acţiune “Dacă tăceai filosof rămâneai”. V.O.

Reclame

Entry filed under: internet.

Calling ALL #ExchangeAlumni and exchange participants! Șantiere patrimoniale sofiene. Conferință științifică (la Muzeul satului Sofia)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
Martie 2014
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat asta: