Internetul şi intimitatea

martie 12, 2014 at 6:53 am Lăsați un comentariu

KingExistă părerea tot mai des vehiculată că internetul ucide intimitatea. Dar noi mai cunoaştem şi faptul că în internet nimic nu apare din ceia ce nu plasăm acolo. Excepţie sunt cazurile de rea voinţă când cineva plasează in internet  informaţii sau imagini cu destinaţie concretă de a face rău.

Într-o postare de ieri http://www.davidleeking.com/2014/03/11/is-privacy-really-dead/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+davidleeking+%28David+Lee+King%29#.Ux_7gFHL_GI de pe blogul său David Lee King, un mare cunoscător al relaţiilor dintre Internet, instituţii, indivizi etc se întreabă dacă intimitatea a murit cu adevărat? Este un lucru la care trebuie să ne gândim cu toţii foarte serios. Fiecare poate controla ceia ce plasează în spaţiul virtual. Oamenii înţelepţi pasează doar informaţii care nu le  pot afecta prea brutal intimitatea. Trebuie să existe o limită până unde informaţiile cu character strict personal pot fi distribuite în reţea. Pentru că odată plasate acolo este greu să le ştergi sau să le întorci înapoi. Lucrul acesta e valabil mai ales în cazul copiilor şi acest segment al utilizatorilor trebuie să fie grija noastră permanentă, atât la nivel de bibliotecă, cât şi la nivel de instituţii adiacente, părinţi, învăţători etc.

Cazul doamnei procuror  Elena Negară este de mare învăţătură în acest sens. Este înţelepciunea în acţiune “Dacă tăceai filosof rămâneai”. V.O.

About these ads

Entry filed under: internet. Tags: .

Calling ALL #ExchangeAlumni and exchange participants! Șantiere patrimoniale sofiene. Conferință științifică (la Muzeul satului Sofia)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhivă

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 49 other followers

View
martie 2014
Lu Ma Mi Jo Vi Du
« Feb   Apr »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 49 other followers

%d bloggers like this: