Training de utilizare a platformei Cambidge la Biblioteca Ştiinţifică Centrală „A. Lupan” a Academiei de Ştiinţe din Moldova

martie 11, 2014 at 1:05 pm Lasă un comentariu

 Ca centre de informare şi documentare a populaţiei bibliotecile  trebuie să menţină pe piaţa informaţională încrederea utilizatorilor ei. În situaţia în care serviciile şi produsele informaţionale apar zilnic, iar producătorii sau prestatorii acestora se înmulţesc cu aceeaşi viteză, o soluţie în perpetuarea paradigmei biblioteca  drept centru informaţional şi comunitar ar fi desigur acceptarea unor parteneriate cu organizaţiile cu obiective comune. Un astfel de parteneriat frumos, şi, spun eu rodnic, există între compania elveţiană SKS (Scientific Knowledge Services) şi Biblioteca Ştiinţifică Centrală „A. Lupan” a Academiei de Ştiinţe din Moldova. Rezultatele acestei asocieri oferă posibilitatea lumii academice din Republica Moldova de a avea acces la platforma Cambridge    http://journals.cambridge.org/action/login;jsessionid=0A115CD4B661F6ACD115AB27B9C4C397.journals şi la o altă colecţie de reviste ştiinţifice online Tylor&Francis Group  http://www.tandf.co.uk/journals/ .Astăzi, 10 martie, la Biblioteca Ştiinţifică Centrală „A. Lupan” a Academiei de Ştiinţe din Moldova a avut loc un training despre  utilizarea acestor două platforme cu resurse online. Prezentarea a fost susţinută de către reprezentantul Scientific Knowledge Services de la Cluj, Daniel Lungu. Acesta a vorbit despre activitatea companiei  SKS, şi despre asocierea cu lumea academică în vederea consolidării, distribuirii şi promovării bazelor de date bibliografice şi bibliometrice pe  care aceasta le produce. La fel s-a referit şi asupra posibilităţilor de căutare  în cadrul platformelor care conţin informaţie pur academică.

Accesul la aceste produse oferă acces deschis cercetătorilor de la noi spre resurse ştiinţifice verificate şi acreditate.

Victoria Vasilica

 

Reclame

Entry filed under: baze de date.

Digital Life in 2025 Anul editorial 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
martie 2014
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

%d blogeri au apreciat asta: