Comune cu biblionet. „Nunţi, botezuri le fac în altă parte”

Ianuarie 20, 2014 at 6:59 am Lasă un comentariu

Căminul cultural, altădată locul şedinţelor de partid, al balurilor şi al brigăzilor artistice, s-a adaptat vremurilor. Azi e bar, club, bodegă, discotecă şi, din când în când, spaţiu de desfăşurare al spectacolelor folclorice de campanie sau al Zilelor Comunei.

Pe hârtie, primarii au însă planuri mari. La Zătreni, în Vâlcea, acolo unde nu au mai rămas decât 3000-3500 de oameni, mai mult bătrâni, primarul Liţoiu vrea să tragă linie între nunţi, botezuri şi „activitatea socială şi culturală a comunei”. „Căminul l-am făcut acum doi ani. Acum am o bibliotecă şi un muzeu comunal în proiect. E o clădire de 100 şi ceva de ani, cu o arhitectură foarte frumoasă, reabilitez toată clădirea. Am acolo o bibliotecă, un biblionet – o sală cu 7-8 calculatoare în care locuitorii comunei şi elevii vin să obţină informaţii -, un club de bătrâni, pentru pensionari – se vor delecta în timpul liber cu un remmy, o tablă, un şah, mai deapănă amintiri că nu se ştie cât e viaţa de lungă. Mai sunt două săli de muzeu cu tot felul de obiecte, e un muzeu etnografic. Nunţi, botezuri le fac în altă parte. Am făcut un cămin şi acolo închiriez”, spune primarul.

Dacă biblioteci şi muzee etnografice s-au mai văzut, de vreo doi ani, de când cu fibra optică prin sate, oferta primarilor a început să se diversifice. „Biblionetul este funcţional de doi ani, dar îi facem extindere şi modernizare. Acum are 6 calculatoare, va avea 10-12. În câteva luni e gata”, face Liţoiu o socoteală. Ce fac sătenii la biblionet? „Vine omul caută o reţetă de prăjitură, un spital specific să se mai trateze de o boală”.

Vezi tot articolul:

20 DE MILIOANE DE EURO – cadoul electoral al Guvernului pentru dotarea „aşezămintelor culturale din comune”. Primar PNL: „Sincer, cam politică-i asta, dar eu am nevoie”

http://www.gandul.info/politica/20-de-milioane-de-euro-cadoul-electoral-al-guvernului-pentru-dotarea-asezamintelor-culturale-din-comune-primar-pnl-sincer-cam-politica-i-asta-dar-eu-am-nevoie-11914462

 

Reclame

Entry filed under: biblioteci. Tags: .

„Biblioteca de weekend” Forum-ul Bibliocărți.com. Lectură

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
Ianuarie 2014
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d blogeri au apreciat asta: