Încă o dată despre importanţa utilizării instrumentelor Web 2.0 în diseminarea informaţiilor şi conţinuturilor

Ianuarie 15, 2014 at 1:52 pm Lasă un comentariu

La 14 ianuarie 2014 am primit notificarea şi felicitările de rigoare ale amfitrionilor site-ului Slideshare privind  utilizarea contului Bibliotecii Naţionale pe Slideshare http://www.slideshare.net/cdbclub pe parcursul anului 2013.Slide S

La moment pe Slideshare sunt plasate 40 prezentări PowerPoint şi  43 documente, respectiv prezentări PowerPoint de la activităţile ştiinţifice şi culturale, organizate de BNRM la sediu şi în teritoriu, comunicări, articole, studii, informaţii despre diverse evenimente, programe, etc. Conform situaţiilor statistice prezentate de Slideshare, în anul 2013 conţinuturile plasate au fost vizualizate de   40 674 (aproape cât este populaţia din Monaca, după cum precizează Slideshare) şi se numără printre cele mai accesate conturi Slideshare. În topul ţărilor de unde vin vizualizările sunt România – primul loc;  Republica Moldova – locul doi şi SUA – locul trei. De remarcat, că aceasta este şi situaţia privind vizualizarea postărilor de pe Blogul de biblioteconomie şi ştiinţa informării https://clubbib2.wordpress.com.

SS3Aşa cum capacitatea de plasare pe contul Slideshare permisă gratis este de 100 mb,  periodic postările mai vechi sunt anulate şi înlocuite cu altele noi în limita spaţiului permis. Pentru a putea posta mai multe documente online a mai fost creat un cont Slideshare http://www.slideshare.net/rmbiblioteci care are şi intrarea directă de pe blogul Bibliotecile publice din Republica Moldova http://bibliotecipublicerm.wordpress.com. Postările (34) de pe acest cont au fost vizualizate  în anul 2013 de 7347 ori.  În total, postările plasate pe ambele conturi au fost vizualizate de 48 021 ori.

Informaţia trimisă de Slideshare este însoţită de mesajul “Începe anul 2014 învăţând ce a funcţionat bine în anul 2013”. Se pare că instrumentele asimilate de noi au funcţionat destul de bine. Ne-am convins, o dată în plus, cât de mare este eficienţa  utilizării instrumentelor web 2.0. La început şi munca a fost enormă, dar rezultatele contează mai mult. Se pare că internauţii  sunt de aceiaşi părere.

Raportul  Slideshare,  poate fi vizualizat pe: http://www.slideshare.net/yearinreview/cdbclub/Qn6JAQ

V.O.

Anunțuri

Entry filed under: biblioteci, retele sociale.

Cartea – adevăr şi frumuseţe: experienţe de promovare a cărţii How Romanian Libraries Promote Sustainable Agriculture

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 88 de urmăritori

View
Ianuarie 2014
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d blogeri au apreciat asta: