“Cartea – dar neprețuit”, acţiune de susținere a bibliotecilor publice prin donații de carte

august 14, 2013 at 5:27 am 2 comentarii

cartea_dar_a3

În zilele 31 August – 5 septembrie va avea loc ediţia a III-a a Festivalului Național al Cărții și Lecturii (FNCL). Pretutindeni în ţară se vor desfăşura  diverse  activități  menite să scoată în evidenţă, o dată în plus, importanța cărții și a lecturii in dezvoltarea personală şi profesională, să apropie cartea de cititor, să micșoreze drumul cărții spre mâna și inima cititorului. La această ediție a FNCL, pentru prima dată, va fi organizată campania naţională “Cartea – dar neprețuit”, acţiune de  susținere a bibliotecilor publice prin donații de carte.

Această idee pornește de la faptul că resursele  disponibile în  bibliotecile publice nu mai țin pasul cu doleanțele și necesitățile membrilor comunității din aria de servire.

Finanațarea insuficientă din ultimele decenii și-a pus amprenta pe calitatea colecțiilor. Dacă foruri profesionale internaționale precum IFLA și UNESCO recomandă o rată medie  de înnoire a colecției o dată la 7-10 ani, bibliotecile noastre au nevoie de aproximativ 50 de ani (media pe ultimii 5 ani) pentru a-și înnoi colecțiile.

Este exagerat de mult  și cartea care de veacuri  lucrează la  dezvoltarea personalității în asemenea condiții poate lucra la distrugerea ei.

În asemenea condiții, bibliotecile au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea ajuta, la rândul lor.

În țară este în deplină derulare poiectul pilot NOVATECA care prevede echiparea bibliotecilor publice cu tehnologii de infomare şi comunicare și de instruire a bibliotecarilor și utilizatorilor în vederea utilizării lor.

Când cei străini întind o mână de ajutor cei de-ai casei nu pot rămâne indiferenţi. Cuvintele lui John Glaswothy “Îmi place să ajut oamenii care se ajută singuri”  ar trebui să ne învețe ceva.

Organizatorii campaniei naţionale  „Cartea – dar neprețuit” solicită implicarea dvs. în susținerea bibliotecilor publice.

Donați o carte! Și nu contează în care bibliotecă va ajunge aceasta, în biblioteca din localitatea în care aţi crescut,  în biblioteca de  serviciile căreia vă folosiți acum sau în bibliotecile pe lângă care vă poartă  drumul. Bibliotecile publice sunt bunuri comune, pe care le folosim împreună. Toate  lucrează pentru compatrioții noștri, împreună cu care avem de construit un viitor pentru țara în care trăim.

Dăruind o carte bună poți bucura un om, poți deschide un drum!

Putem să ne ajutăm singuri pentru a demonstra că merităm să fim ajutați (când o cere situaţia).

Dragi prieteni FB-iști, fiecare avem în mediu peste 130 prieteni. Eu personal am 1317. Dacă înmulţim cu 130…  Vă închipuiți câți oameni am bucura!, dacă fiecare ar dărui măcar o carte. (S-o facem! )

Campania “Cartea – dar neprețuit” este o campanie concurs și cele mai generoase donații vor fi menționate cu testimonii semnate de oagnizatori,  dar și cu gratitudinea celor care vor beneficia de dărnicia noastră.

Dăruiește cartea cea mai dragă ție ca să semeni bucurie! V.O.

Reclame

Entry filed under: Biblioteca Nationala, carti, Festivalul Național al Cărții și Lecturii, lectura.

Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii 2nd International Summit of the Book

2 comentarii Add your own

  • 1. Vera Tarita  |  august 28, 2013 la 10:30 am

    tare m-as bucura daca si biblioteca pe care o administrez ar primi o donatie de carte, deoarece nu am facut achizitii de foarte multi ani si fondul existent este din ce in ce mai uzat(fizic si moral).

    Răspunde
  • 2. Solcan Galina  |  august 23, 2016 la 11:38 am

    tare mas bucura daca si biblioteca noastra va primi o donatie de carte ,,,…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View

%d blogeri au apreciat asta: