O nouă iniţiativă în susţinerea bibliotecilor publice

Martie 20, 2012 at 12:22 pm Lasă un comentariu

Beyond Access: Libraries Powering Development

Pe site-ul http://www.beyondaccess.net  pot fi accesate informaţii  despre iniţiativa Beyond Access Campaign. Liderul iniţiativei este IREX Washington, DC susţinut de Fundaţia Gates. Printre partenerii iniţiativei se numără: EIFL,  Makaia, Regenetation Civic, TASCHA, Fundaţia Riecken, şi READ Global. Recent despre aderarea sa la această iniţiativă a anunţat şi  IFLA. Iniţiativa se axează pe  dezvoltarea bibliotecilor publice. Ideea  este că eforturile de dezvoltare obţin rezultate mai mari atunci când acestea sunt ancorate în instituţii locale durabile. Cu toate acestea, resurse valoroase sunt adesea cheltuite mai degrabă pentru a crea ceva nou, decât pentru a dezvolta structurile  deja există. Este ignorat faptul că lumea în curs de dezvoltare deţine centre comunitare care pot servi ca platforme de dezvoltare. Aceste instituţii sunt bibliotecile publice, peste 230.000 din care – 73% din totalul mondial – se află în ţările în curs de dezvoltare şi tranziţie.
Campania  încearcă să atragă atenţia asupra acestui fapt şi să încurajeze factorii de decizie politică de a utiliza mai bine bibliotecile publice în politicile lor de dezvoltare. Pentru a susţine această idee,  se solicită cereri de la  biblioteci, organizaţii comunitare, organizaţii guvernamentale care să demonstreze modul în care bibliotecile pot susţine dezvoltarea. Beyond Access Members  vor disemina  experienţa lor pentru a sublinia metodele inovative prin care bibliotecile îşi aduc contribuţia în diverse proiecte de dezvoltare.
Beyond Access Members  vor primi burse de călătorie pentru a participa la o importantă conferinţă, axată pe această temă, care va avea loc  în Washington, DC, în octombrie 2012. Membrii mişcării  vor fi eligibili să primească sprijin în extinderea parteneriatelor cu guvernele şi alte părţi interesate, şi să beneficieze de  finanţare suplimentară  după Conferinţă.
Pentru mai multe informaţii despre această oportunitate vizitaţi, de asemenea, site-ul IFLA http://www.ifla.org/en/news/beyond-access-libraries-powering-development
V.O.

 

Reclame

Entry filed under: biblioteci.

Sub 10% dintre utilizatori folosesc Facebook si Twitter pentru stiri Imagini de la Simpozionul Ştiinţific Anul Bibliologic 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arhive

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Alătură-te altor 89 de urmăritori

View
Martie 2012
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

%d blogeri au apreciat asta: